Målfokusering

Jag vill återkomma till mål och förmågan att arbeta med mål litegrann. Detta ämne togs upp i tidigare inlägg men
det är ett kärnämne så ni förtjänar att få lite mer kött på benen om ni vill arbete med detta. 
 
Lyssnade på en podcast idag med Todd Herman, Todd Herman jobbar med kända atleter, entreprenörer och arbetsnarkomaner som tjänar bra med pengar i USA. Vid senaste OS hade han ett flertal klienter som han arbetade med för att få dem att fokusera mer på kortsiktiga mål och fokus inför tävlingarna. 
 
Som tidigare landslagstävlande med x antal VM och EM i bagaget och flertalet timmar spenderade med idrottspsykologer och kostexperter brinner jag lite för detta ämne. Det läskiga med detta var att Todd förespråkade en 90 dagars förhållning till mål där man bröt ner dom på i princip samma sätt som jag förklarade i tidigare inlägg men med samma slutsats. Genom att fråga dig varför du inte uppnått målet du satt. 
 
Varför 90 dagar? Jo för att det är en relativt kort period så den är enkel att utvärdera och minnet är fortfarande rätt bra när 90 dagar har gått och du ska utvärdera vad du har gjort. Då kan du förklara för dig själv varför det gick som det gick eller inte. 
 
Mål är ett sätt att tvinga dig att ta tag i saker. Du ska känna dig lite dålig om du pga lathet eller för att du inte vågar inget har gjort när tiden går. 
 
Dagens tips och läxa. Pröva att bryta vardagliga mönster för att komma ur bekvämligheten och det förutsägbara. 
När du duschar nästa gång, börja torka dig på ett ställa där du aldrig börjar i vanliga fall. TRO mig, vi alla har våra start ställen där vi börjar torkningen av våra kroppar. Känns detta tråkigt så prova att borsta tänderna med fel hand. Det kommer kännas förjävligt men det är en bra väckarklocka för hur mycket vi gillar att hålla oss till mönster och att det faktiskt krävs ansträngning för att ta oss ur dem. 
 
LIKASÅ att prata med människor vi inte känner, Börja nu och må så jä..la bra tillslut. 
 
Suddig bild men från WG games i colombia 2014, invigning av spelen inför 70 000 åskådare, Jag i röd keps

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0